Utstillinger i 2015

Nydalen Kunstskole Juleutstilling

Den 12 desember 2015 stilte jeg ut bilder for første gang. Det var på juleutstillingen til Nydalen Kunstskole. Som første års-elev på 2-årig billedkunstutdannelse fikk jeg stille ut 2 bilder fra arbeider gjort på skolen. Jeg valgte disse to bildene.

bysteogendestasjon

Tittel: Byste
Sort og hvitt kritt på papir, 2015 (størrelse 60×42)
«Byste» ble til under arbeid med modellerende tegning på Nydalen Kunstskole, som inspirasjon brukte jeg bysten av Hermes statuen. Jeg jobbet først med å tolke statuen og gjengi formen, etter hvert som tegningen modnet frem jobbet jeg med å gjengi det «mytologiske». Jeg ønsket lage å en moderne, dypere og mer maskulin variant som appellerer i nåtiden og appellerer til meg. «Byste» ble svært godt mottatt av publikum og fikk gode kritikker, et kvarter etter åpningen, var «Byste» solgt, en viktig milepæl og et stolt øyeblikk for meg.

Tittel: Endestasjon
Akryl på MDF plate, 2015 (størrelse 30×42)
«Endestasjon» ble til under et kurs i figurativt maleri på Nydalen Kunstskole. Inspirasjon kom fra en tidligere militærleir jeg hadde besøkt som turist den sommeren, og jeg brukte et foto jeg selv hadde tatt som referanse til maleriet. I maleriet jobbet jeg med mange transparente lag. Jeg var ute etter å skape en spesiell dobbelthet og stemning, og da utstillingsdagen kom var jeg svært spent på publikums reaksjoner. «Endestasjon» fikk mye oppmerksomhet, og spesielt hyggelig var tilbakemeldingene jeg fikk fra etablerte kunstnere.

Reklamer